Langere celstraf, maar geen tbs voor badkuipmoord

Redactie

Een 48-jarige vrouw uit Nijmegen is dinsdag door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot vijftien jaar cel voor de moord op een 65-jarige plaatsgenoot in 2010. De rechtbank in Arnhem veroordeelde de vrouw vorig jaar nog tot negen jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het neersteken van het slachtoffer in zijn badkuip. Justitie eiste in hoger beroep diezelfde straf.

Het hof oordeelde wel dat de vrouw schuldig was aan de moord, maar achtte niet bewezen dat tbs met dwangverpleging op zijn plaats was. Een psycholoog en psychiater die de vrouw onderzochten kwamen niet tot een eenduidig oordeel over haar geestelijke gesteldheid. Het hof zegt daarom niet overtuigd te zijn van tbs als straf, maar wil wel dat de vrouw lange tijd niet vrijkomt. Om die reden werd de celstraf verhoogd tot vijftien jaar.

Samen met een man stopte de vrouw in mei 2010 medicijnen in het bier van het slachtoffer. Toen hij sliep, verruilden de twee zijn auto voor cocaïne. Daarop gingen ze terug naar de woning van het slachtoffer en probeerden ze hem te verdrinken in een badkuip. Toen dat niet lukte staken zij op het slachtoffer in.