Toivonen wil geen vertrek forceren

Sjors (Sj0rSz)

Het einde van het transferwindow nadert, maar de geruchten rondom een vertrek van Ola Toivonen bij PSV lijkt steeds verder aan te zwellen. Toch is de Zweed er niet op uit om een vertrek bij de Eindhovense formatie te forceren.

"Als de juiste club komt, dan ben ik bereid de stap te maken", liet Toivonen vanuit Stockholm, waar de aanvaller zich met de nationale ploeg van Zweden voorbereid op een oefeninterland tegen Brazilië, aan Voetbal International weten. "Ook ik wil ooit bij een grotere club in een grotere competitie spelen."

Toivonen hoeft dus niet hoognodig weg uit Eindhoven. "Als ik nog een jaar bij PSV moet spelen om dat te realiseren, is dat voor mij geen probleem. Ik heb het goed naar mijn zin in Eindhoven."

Tot op heden is er nog geen concrete belangstelling voor Toivonen. Het Turkse Trabzonspor informeerde wel naar de aanvaller en deed zelfs een bod, maar de Zweed zag het avontuur niet zitten. De andere ploeg die achter de voetballer aanzit, Rubin Kazan, beperkte zich tot op heden tot twee telefoontjes.

Als een ploeg over de diensten van Toivonen wil beschikken, dan moet deze een forse zak geld meebrengen. PSV liet eerder namelijk weten pas te willen praten bij een bedrag dat ruim boven de tien miljoen euro ligt.