Selecties AG2R en Euskaltel voor Vuelta

Boris (borisz)

AG2R heeft voor de Vuelta a España John Gadret en Nicolas Roche opgenomen in de selectie. Van Roche is al bekend dat hij na dit seizoen verkast, maar dat is voor de Franse ploeg geen reden om hem thuis te laten.

De Iers/Franse Roche rijdt volgend jaar voor Saxo Bank. Hij krijgt Gadret mee in de ploeg, de man met wie hij twee jaar geleden in de Tour de France stevig mee overhoop lag, nadat de Fransman hem geen wiel leende.

Euskaltel-Euskadi stelt Igor Antón aan als kopman. Zijn seizoen is afgestemd op de Vuelta. Voormalig beloftewereldkampioen Romain Sicard maakt zijn debuut in een grote ronde, net als Mikel Landa. Voor de Baskische Euskaltelploeg wordt het een speciale ronde van Spanje. De start heeft dit jaar plaats in Pamplona en de eerste vier etappes zich volledig of grotendeels af op Baskische bodem.

Selectie AG2R: Maxime Bouet, John Gadret, Ben Gastauer, Blel Kadri, Lloyd Mondory, Matteo Montaguti, Rinaldo Nocentini, Christophe Riblon en Nicolas Roche.

Selectie Euskaltel-Euskadi: Igor Antón, Gorka Verdugo, Amets Txurruka, Juanjo Oroz, Mikel Astarloza, Rubén Pérez, Romain Sicard, Iván Velasco en Mikel Landa