Ferrari: "Geprofiteerd van weersomstandigheden"

Peterselieman

Ferrari-coureur Fernando Alonso gaat na elf van de twintig races aan de leiding in het Formule 1-wereldkampioenschap. De Spanjaard leidt volgens technisch directeur Pat Fry niet alleen dankzij de F2012, maar ook dankzij de weersomstandigheden waar de Italianen van geprofiteerd hebben.

Fry sprak hierover met Autosport. "Ik denk niet dat we kunnen ontkennen dat het weer ons dit jaar gunstig gezind is geweest. Als het in Maleisië bijvoorbeeld niet had geregend, dan was die race vast heel anders afgelopen. Daarnaast heeft het ons ook geholpen dat het tijdens de kwalificaties voor de races in Engeland en Duitsland heeft geregend, want hoewel we in droge omstandigheden zeker niet de snelste zijn op zaterdag, hebben we in Engeland en Duitsland sterk kunnen presteren omdat het daar op zaterdag regende."

Alonso boekte in die drie races twee zeges en werd in Engeland tweede. Daarnaast won de Spanjaard in Valencia. Dat Alonso het goed doet in natte omstandigheden is geen geluk volgens Fry. "Je moet er namelijk alsnog zelf het beste van zien te maken en dat vereist veel hard werk. De weersomstandigheden zijn bovendien voor iedereen hetzelfde en waar het ons is gelukt om van de regen te profiteren, is dat veel andere teams niet gelukt."