'Messi, Ronaldo en Iniesta nog in race voor prijs'

Peterselieman

Lionel Messi, Andres Iniesta en Cristiano Ronaldo zijn de drie overgebleven kandidaten voor de verkiezing van beste speler op de Europese velden. Dat meldt de Spaanse sportkrant Marca dinsdag. Robin van Persie overleefde de schifting niet. De spits van Arsenal behoorde als enige Nederlander tot de voorselectie van 32 kandidaten.

De UEFA, die de verkiezing organiseert, heeft het nieuws nog niet officieel bevestigd. De Europese voetbalbond had al aangekondigd dinsdag de lijst terug te brengen tot drie kandidaten. De uiteindelijke winnaar wordt 30 augustus bekendgemaakt.

Marca meldt ook dat van de afvallers Andrea Pirlo, Xavi, Iker Casillas het hoogst ingeschaald zijn. Zij eindigden respectievelijk als vierde, vijfde en zesde. Didier Drogba, Petr Cech, Radamel Falcao en Mesut Özil completeren de top tien.

Ronaldo en Messi behoorden vorig seizoen ook tot de laatste drie kandidaten en toen ging laatstgenoemde met de prijs aan de haal. Afgelopen voetbaljaargang scoorde Messi liefst vijftig maal in de Primera División. Ronaldo kwam tot vier treffers minder. De derde kanshebber, Iniesta, prolongeerde afgelopen zomer met Spanje de EK-titel.

Een beroepspanel van 53 journalisten uit de bij de UEFA aangesloten landen mag zijn stem uitbrengen.