Eerste specs Windows 8-tablets bekend

Roy

Hoewel we nog tot eind oktober moeten wachten op de eerste Windows 8-tablets zijn er vandaag een aantal specificaties opgedoken van de serie tablets die draaien op een ARM-processor en het bijbehorende Windows RT, de tabletversie van Windows 8.

We weten nu bijvoorbeeld dat de batterij van de tablets (onder andere van Lenovo, Dell en Asus) zo'n 8 tot 13 uur HD video kunnen afspelen. Daarnaast zouden ze 320 tot 409 uur standby kunnen staan zonder dat ze opgeladen hoeven te worden. In deze standby-stand ben je overigens wel verbonden en worden updates voor het besturingssysteem en apps gewoon binnengehaald en toegepast.

Qua gewicht is er behoorlijk wat verschil, de lichtste tablet weegt 520 gram terwijl verwacht wordt dat de zwaarste WinRT-tablet 1200 gram aantikt. De afmetingen variëren voor de lengte van 263 mm tot 298 mm, voor de breedte komen ze op 168,5 mm tot 204 mm en de dikte varieert van 8,35 mm tot 15,6 mm.

Meer details worden verwacht in de komende maanden als de hardwarefabrikanten langzaam hun tablets en computers onthullen.

asusAsus prototype (l) en uiteindelijke versie (Bron: Microsoft)