[Upd] FOK! wat een weer...

Redactie

Goedemorgen! Er zijn vandaag perioden met zon en in de loop van de dag neemt de kans op een regen of onweersbui toe, met een kleine kans op hagel. Verder is het met een graad of 25 aangenaam warm maar zou het ook flink benauwd kunnen worden. 

Na de onverwachte buien in het westen en midden van het land gisteren lijkt het er op dat de kans op een bui vandaag een stukje groter is, hoewel niet op uitgebreide schaal. Buien kunnen plotseling ontstaan en weer oplossen. Het is echter onmogelijk aan te geven waar en wanneer en of er uberhaupt regen uit de lucht valt, hoewel de buien vandaag een lichte voorkeur lijken te hebben voor het zuiden en een deel van het midden van het land. Waarschijnlijk niet op grote schaal maar voornamelijk wat losse buien. Gaat er net een bui vallen, dan kan deze wel zwaar uitpakken. Onweer uiteraard, en de kans op hagel is ook niet geheel afwezig. De meerderheid zal het waarschijnlijk wel droog houden. Maar daar zit het hem juist in hè? Hij zou maar net boven jouw hoofd vallen. We houden je in elk geval op de hoogte vandaag.

Update 14.15 uur

Er hangen op dit moment enkele pittige buien boven Noord Holland (Alkmaar regio) en Zuid-Holland. (regio Leiden) Hier zit ook wat onweer tussen. Deze buien zullen komende uren zich nog wel iets meer ontwikkelen en dan richting het oosten trekken. 

Dan nog even een kleine waarschuwing voor iedereen die besluit vandaag aan het strand te gaan liggen; de reddingsbrigade waarschuwt voor aflandige wind. Het wordt aangeraden vooral niet te ver de zee in te gaan in verband met de verraderlijke stroming door de oostenwind. Ook bestaat er in de middag een kleine kans op wind van zee, zodat het op het strand in de loop van de middag frisser kan worden. Meer informatie kun je hier lezen.

Nederland
Meer weer op FOK!

Voor de eerstejaarsstudenten die in Utrecht gaan studeren is er vandaag de Utrechtse Introductie Tijd. Dit is een gratis festival dat je tot en met donderdag kunt bezoeken om kennis te maken met je medestudenten, de verschillende instellingen, de studentenverenigingen en de stad Utrecht zelf. De toekomstige studenten zouden wel eens goed nat kunnen regenen want ook in Utrecht is er flinke kans op een korte hevige bui met mogelijk zelfs onweer, maar met een middagtemperatuur van rond de 25 graden wordt het er wel behoorlijk warm en zou het zelfs wat benauwd kunnen zijn. Klik hier voor meer informatie over de UIT.

Utrechtse Introductie Tijd
Meer weer op FOK!

Morgen meer kans op buien maar met temperaturen van 26 tot zelfs 30 graden wel de warmste dag van deze week. 

Wij zouden graag zien waar onze leden vandaag uithangen en daarom kun je een jouw leukste kiekje submitten onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Submit hier je vragen over het weer en de weercrew maakt je weer wijzer.

Geniet ervan vandaag!

uitzicht NoordwijkUitzicht in Noordwijk aan Zee (Foto: Pien85)