[Vuelta] Vacansoleil met vijf Nederlanders aan de start

Niels (DerMeister)

Vacansoleil-DCM zal komende zaterdag met vijf Nederlandse wielrenners aan de start verschijnen van de Ronde van Spanje. Wouter Mol en Bert-Jan Lindeman maken hun debuut namens de Nederlandse wielerploeg in een grote ronde.

Verder maken ook Pim Ligthart, Rob Ruijgh en Martijn Keizer onderdeel van de wielerformatie. Dit maakte Vacansoleil vandaag bekend. Ruijgh is de enige coureur die dit jaar ook de Tour de France reed.

De Belg Thomas de Gendt is de kopman tijdens de Vuelta. Hij eindigde eerder dit jaar nog knap als derde in het eindklassement van de Giro d'Italia. Behalve de vijf Nederlanders krijgt De Gendt ook de ondersteuning van de Oezbeek Sergej Lagoetin, de Pool Tomasz Marczynski en de Spanjaard Rafael Valls.

De Gendt hoopt in Spanje zijn topklassering van de Giro te herhalen: "Ik ga vanaf het begin mijn best doen, met steeds de instelling om geen tijd te verliezen. Na één of twee weken zullen we bekijken wat het doel is voor de resterende etappes."

Volgens Michel Cornelisse, ploegleider van Vacansoleil, zal zijn ploeg vol in de aanval gaan: "Het klassement zal waarschijnlijk snel gemaakt zijn en dat zorgt voor rust in het peloton. De ontsnappingen zullen dan bovendien meer kans van slagen hebben. Wij hebben een ploeg die daarvan moet kunnen profiteren."