[Video] Foley crasht zwaar op Pikes Peak

Peterselieman

Gisteren vond de jaarlijkse race Pikes Peak International Hill Climb plaats. Voor Jeremy Foley en zijn bijrijder verliep het vlak voor de streep niet helemaal zoals gepland. Hij crashte zwaar met zijn Misubishi Lancer EVO VIII. Foley liep een gebroken been op en zowel hij als zijn bijrijder Yuri Kuznetsov waren zwaar gewond, maar buiten levensgevaar.

De race werd gewonnen door Rhys Millen die zijn speciaal geprepareerde 2013 Hyundai Genesis Coupe naar een tijd van 9.46,164 stuurde op het 12,2 mijl lange slingerende heuvelopwaartse parkoers. Hij was hiermee vijf seconden sneller dan het vorige record dat in 2011 door de legendarische Japanner Nobuhiro Tajima neer werd gezet. Helemaal te vergelijken zijn de tijden niet, omdat vorig jaar een deel van de weg nog niet geasfalteerd was en dat ditmaal wel was gebeurd.

Er sneuvelden meer records in deze editie, want de snelste tweewieler was de Ducati Multistrada 1200S bestuurd door Carlin Dunne die met een tijd van 9.52,819 voor het eerst onder de tien minuten bleef. De snelste elektrische auto was de Toyota EV P002 bestuurd door Fumio Natahara. Hij snelde naar een tijd van 10.15,380 minuten. Tajima was met zijn Monster Sport E-Runner Pikes Peak Special sneller onderweg, maar hij moest anderhalve kilometer voor de streep zijn rokende bolide aan de kant zetten.

De crash van Foley (Bron: YouTube)