Dekker start toch in Vuelta

Peterselieman

Thomas Dekker gaat zaterdag toch van start in de Ronde van Spanje. "Even voor de duidelijkheid. Ik ga starten zaterdag in de ronde van Spanje", twittert de wielrenner maandagochtend.

De wielrenner van Garmin-Barracuda meldde eerder dat hij zich op dagkoersen zou gaan richten, maar daar is hij nu op teruggekomen. "Ik heb eerder gezegd dat ik de Vuelta niet ging rijden omdat ik dit seizoen al een zwaar programma achter de rug had, maar niets verandert zo snel als het leven van een professioneel wielrenner", verklaart hij via zijn managementbureau.

De laatste grote ronde waar Dekker aan mee deed was de Tour de France van 2008. "Het zal een moeilijke race in Spanje worden, maar het zal me verder helpen", zegt Dekker. "Mijn trainer Adrie van Diemen adviseerde me om deze kans te grijpen. Ik wil wat bereiken in Spanje, mijn doel is mijn team te helpen maar ook uit te vinden waar ik persoonlijk sta."

De 27-jarige Dekker, die in 2009 werd betrapt op dopinggebruik en voor twee jaar werd geschorst, gaat dinsdag ook van start in de Clasica San Sebastian.


Dekker start toch in Vuelta (Foto: Pro Shots)