[Video] Luisão werkt arbiter tegen de grond

Sjors (Sj0rSz)

Een vriendschappelijke wedstrijd tussen Fortuna Düsseldorf en Benfica is vanmiddag uit de hand gelopen. Luisão, uitkomend voor de Portugese formatie, was het niet eens met een besluit van arbiter Christian Fischer en werkte hem prompt tegen de grond.

Fischer was voornemens om Javi García na een overtreding op een tegenstander zijn tweede gele kaart te geven, maar daar was Luisão het niet mee eens. De grote verdediger gaf de arbiter vervolgens een forse duw, waardoor hij op de grond terecht kwam en korte tijd buiten westen leek te zijn.

De teamarts van Fortuna Düsseldorf bracht Fischer vervolgens bij, waarna hij besloot het duel te staken. De voorzitter van de nieuwkomer in de Duitse Bundesliga was 'not amused'. "Dit had een feestdag voor ons moeten worden, maar nu is het een treurige dag geworden. We zijn er ziek van."

Fortuna Düsseldorf heeft inmiddels aangekondigd naar de Europese voetbalbond (UEFA) te stappen. De spelers van Benfica verlieten het stadion overigens onder politiebegeleiding.


Beelden van het incident tussen arbiter Fischer en Luisão

Praat ook mee op het forum!