Hiddink: "Schat AZ hoger in dan Vitesse"

Olga Kroeders

Guus Hiddink mag met zijn Anzhi Makhachkala opnieuw terugkeren naar Nederland. In AZ ziet hij een gevaarlijkere tegenstander dan het reeds verslagen Vitesse.

"Ik had voor de wedstrijd tegen Vitesse al wel gezegd dat we met Anzhi dit seizoen graag terugkwamen naar Nederland, maar ik doelde toen eigenlijk op de Europa Leaguefinale in Amsterdam", aldus de ambitieuze Hiddink in zijn column in De Telegraaf. "Onze volgende tegenstander AZ schat ik hoger in dan Vitesse."

"Natuurlijk zijn ze een aantal goede spelers kwijtgeraakt deze zomer, maar onder leiding van Toon Gerbrands heeft de club de afgelopen jaren bewezen ondanks dergelijke verkopen om de club gezond te houden toch steeds een strijdbaar team op de been te kunnen brengen", is Hiddink vol lof. "Met Verbeek heeft de club een trainer die een herkenbare eigen koers volgt."

"Ik ken hem vooral van het visje eten in het vishok bij Riemer van der Velde op de donderdag van het Skûtjesilen", haalt Hiddink herinneringen op. "Verbeek laat zijn elftallen altijd attractief voetballen, dus het belooft een interessante confrontatie te worden." Op 23 augustus spelen beide ploegen in Dagestan, een week later vindt er een duel plaats in Alkmaar.