Coach en directeur Rangers aangepakt

Olga Kroeders

Ally McCoist en Charles Green, respectievelijk coach en algemeen directeur van het ter ziele gegane Glasgow Rangers, worden vervolgd door de Schotse FA.

"Sommige van deze beslissingen worden ingegeven door jaloezie en sommige worden ingegeven door alle verkeerde motieven", aldus Green in gesprek met de BBC in juli. Green reageerde op het wegstemmen van The Rangers FC, de opvolger van Glasgow Rangers, uit de Schotse Premier League door de overige teams van het hoogste niveau.

In april stond voormalig Rangers-eigenaar Craig Whyte terecht bij de Schotse FA vanwege het op illegale wijze runnen van de club, een jury deed uitspraak in de zaak. McCoist op Rangers TV. "Ik walg van de uitspraak in de zaak door deze zogenaamd onafhankelijke jury. Wie zijn deze mensen? Ik wil weten wie deze mensen zijn. Ik ben supporter van de Rangers en de Rangers supporters verdienen te weten wie deze mensen zijn."

Zowel Green als McCoist krijgen nu hun eigen rechtszaak, ze worden vervolgd voor het in discrediet brengen van de voetbalsport en de Schotse bond. De twee kunnen tot 17 augustus reageren op de vervolging.