WB wil Affleck voor regie Justice League

Sanne (Syth86)

Nu Christopher Nolan uit beeld is voor de regie van Justice League wil Warner Bros. graag één van hun andere favoriete regisseurs op die stoel, Ben Affleck. Hij zal de komende dagen het project bespreken met de filmstudio.

Sinds hij Warner Bros’ The Town naar commercieel succes en goede kritieken heeft geleid, is Affleck gestegen op de lijst van de studio waarop filmmakers staan die wel met kassuccessen overweg kunnen.

Tot zover is Affleck de enige kandidaat die Will Beall’s Justice League-script heeft gekregen. Beall schreef tevens het script van Gangster Squad.

Justice League is het antwoord van DC Comics op Marvel’s Avengers en waarschijnlijk worden in deze film Batman, Superman, Green Lantern, The Flash en Wonder Woman samengebracht. Affleck heeft op voorhand al laten weten dat hij alleen films wil regisseren waarin hij ook speelt, The Town en Argo zijn hier voorbeelden van. Wil dit plan dus slagen dan moeten de betrokkenen hem zijn eigen superheldenpak aanbieden.

Affleck twijfelt over het aanbod omdat betrokkenheid bij deze film betekent dat hij de komende jaren geen andere regieklussen kan doen. Tussendoor een acteerklus voor Warner Bros. moet wel lukken. Gezien de acteur gevraagd is om de hoofdrol te spelen in Greg Berlanti’s sci-fi drama Replay. Een film die de studio al meer dan tien jaar in ontwikkeling heeft.

Als regisseur wil Affleck graag ook een andere verfilming naar het witte doek brengen, Stephen King’s The Stand. The Stand wordt misschien opgedeeld in twee delen. Als Affleck tekent voor Justice League, is de keuze aan Warner Bros. of ze op hem wachten of een andere regisseur aannemen voor deze boekverfilming.

Justice League zal zeker niet in roulatie gaan voor de zomer van 2015. Wat automatisch betekent dat de film dan zal gaan concurreren met Joss Whedon’s Avengers 2.  

Affleck combineert acteren en regisseren sinds 2007 toen hij zijn regiedebuut Gone Baby Gone afleverde. Na The Town heeft Affleck getekend om samen te werken met Terrence Malick aan To the Wonder. Vervolgens maakte hij Argo voor Warner Bros, die volgende maand in première gaat op het filmvestival van Toronto. Alsof dat nog niet genoeg was, had Affleck ook nog een rol Runner, Runner en is hij bezig aan een filmproject over Whitey Bulger, een beruchte crimineel uit Boston. Dit doet hij samen met zijn beste vriend Matt Damon.

Ben Affleck beoogd regisseur Replay (Novum)