Minister Australië verliest olympische weddenschap

Peterselieman

De Australische minister van sport moet boeten voor de tegenvallende medailleoogst van haar olympiërs. Minister Kate Lundy, die vroeger zelf roeide, ging een weddenschap aan met de Britse minister van sport, Hugh Robertson, over welk land de meeste medailles zou binnenhalen. Lundy heeft haar verlies woensdag erkend en zal het olympische roeiparcours in Londen in de kleding van de Britse equipe voltooien.

Als Robertson had verloren had hij in de Australische outfit met een hockeybal moeten dribbelen in het Australia House, de officiële Australische residentie in Londen.

Lundy zal haar roeitochtje voltooien tijdens de Paralympics, die van 29 augustus tot 9 september in Groot-Brittannië plaatshebben. "Ik heb met een glimlach mijn verlies erkend", zei Lundy, hoewel de Spelen nog niet voorbij zijn. "Ik denk dat Groot-Brittannië meer gouden medailles gaat binnenhalen dan wij."

Groot-Brittannië heeft tot dusver 22 gouden, en 13 zilveren en bronzen medailles veroverd. Hiermee staan de Britten op de derde plaats. De Australische sporters staan elfde op de ranglijst met vijf gouden, twaalf zilveren en negen bronzen medailles.