Ryan Reynolds in Queen Of The Night

Sanne (Syth86)

Ryan Reynolds zal te zien zijn in de psychologische thriller Queen Of The Night, Atom Egoyan zal de film regisseren. Hij schreef ook het verhaal en het script samen met David Fraser.

Reynolds speelt een vader die een reeks schokkende aanwijzingen ontdekt acht jaar na de ontvoering van zijn dochter. Hierdoor is hij ervan overtuigd dat hij zijn dochter, die inmiddels zeventien jaar oud zou moeten zijn, op het spoor is. Uiteraard wil hij haar heelhuids terugvinden.

De film is een coproductie tussen het productiebedrijf Ego Film Arts van de regisseur en The Film Farm. Egoyan: “Ik ben heel blij om met Ryan te gaan werken, de rijkdom van zijn rollen is heel divers. Denk aan films zoals Buried, Safe House en het romantische The Proposal. Bijzonder.”

Egoyan is net klaar met Devil’s Knot, een drama gebaseerd op de valselijk veroordeling van de West Memphis Three voor een driedubbele moord ondanks het ontbreken van enig fysiek bewijs. In deze film zijn Reese Witherspoon, Colin Firth, Mireille Enos en Alessandro Nivola gecast.

Reynolds, die het laatste zien was in Safe House en een woordloze cameo heeft in Ted van Seth MacFarlane, noemt Egoyan “een provocerende filmmaker waarvan de films eisen dat we onder ogen zien hoe complex onze eigen pysche is. Chloe, Felicia’s Journey en The Sweet Hereafter hebben allemaal de unieke en zorgzame stijl van een kunstenaar. Ik kijk ernaar uit om dit project samen met hem te doen en zo uit de eerste hand van hem te leren.”

Reynolds heeft R.I.P.D. met Jeff Bridges afgerond en is Summit Entertainment’s keuze om de met een zwaard zwaaiende Highlander te vertolken in de remake van regisseur Juan Carlos Fresnadillo.

Egoyan produceert Queen Of The Night met Simone Urdl, Jennifer Weiss en Stephen Traynor en de draaiperiode begint aanstaande februari.

Ryan Reynolds is nieuwe Highlander (Novum)