Toch geen Oscarshow door Jimmy Fallon

René (MrManiak)

Jimmy Fallon gaat toch niet de Oscaruitreiking aan elkaar praten. De onderhandelingen met de Amerikaanse komiek zijn gestopt, schrijft de Amerikaanse krant Los Angeles Times. Tv-zender ABC wil niet met Fallon in zee, omdat hij werkt voor de Amerikaanse tv-zender NBC.

Talkshowpresentator Fallon concurreert bij NBC dagelijks met Jimmy Kimmel, die op ABC rond hetzelfde tijdstip een avondprogramma heeft. De tv-bazen van ABC zien het niet zitten om hun grote Oscarshow te laten presenteren door rivaal Fallon.

Vorige week werd bekend dat de 37-jarige Fallon was gevraagd door de Motion Picture Academy, die de Oscaruitreiking organiseert. In het verleden zijn wel Oscarpresentatoren aangesteld met baantjes bij andere tv-zenders. Zo presenteerde Alec Baldwin in 2010 samen met Steve Martin de uitreiking van de gouden beeldjes. Baldwin speelt in de NBC-serie 30 Rock.

Producent Lorne Michaels, die al jarenlang verbonden is aan de Amerikaanse sketchshow Saturday Night Live, is wel nog in de race om de uitreiking van volgend jaar te produceren. Fallon heeft ook jaren gewerkt voor het live komedieprogramma. De Oscars worden volgend jaar op zondag 24 februari uitgereikt.


Toch geen Oscarshow voor Jimmy Fallon (Foto: Novum)