Gouden Zonderland trekt 2,4 miljoen kijkers

Olga Kroeders

De gouden rekstokfinale van Epke Zonderland is gistermiddag door ruim 2,4 miljoen Nederlanders gezien. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Het is niet het best bekeken programma van de dag. De tweede ronde van de keirin bij de mannen trok negenduizend kijkers meer. De finale van het baanwielrenonderdeel waarin Teun Mulder brons won werd door 2,235 miljoen mensen gezien.

Als de internetkijkers worden meegeteld, dan is Zonderland echter verreweg het populairst. NOS-directeur Jan de Jong meldde gisteren op Twitter dat de site van de omroep door de aandacht voor de Friese turner onbereikbaar was. Meer dan tweehonderdduizend mensen probeerden naar de livestream van de wedstrijd te kijken.

Ook de uitzending van de dressuurwedstrijd werd goed bekeken. 2,35 miljoen Nederlanders zagen het Nederlandse team de bronzen medaille pakken. Mart Smeets trok met zijn dagelijkse talkshow vanuit Londen 2,3 miljoen kijkers.

De medaillerace van windsurfer Dorian van Rijsselberge werd rond 14.00 uur door iets minder dan een miljoen mensen bekeken. Dat zijn minder kijkers dan beachvolleyballers Richard Schuil en Reinder Nummerdor trokken. Hun halve finale om middernacht werd door iets meer dan een miljoen mensen gezien.