Tjitske Reidinga ontdekte liefde voor pistolen

Borizzz

Tjitske Reidinga is dol op pistolen. Ze kreeg geen genoeg van het schieten op de set van haar nieuwe film De Verbouwing. "Heerlijk vond ik het. Dat was echt een ontdekking", zegt de actrice voor de camera van Novum Nieuws.

In de psychologische thriller speelt Reidinga een moeder in een moeilijk huwelijk. Ze heeft ook financiële problemen en ziet door alle spanning de relatie met haar zoon verwateren. Als een voormalige jeugdvriend op de stoep staat met een zak geld om in haar zaak te investeren, gaat ze wellicht te snel overstag. Daar betaalt ze een zware prijs voor.

"Vooral het schieten vond ik geweldig", gaat de 40-jarige geboren Friezin verder. "Ik had nooit verwacht dat ik zo kon genieten van zoveel geweld en achtervolgingen, maar ik vond het uiteindelijk misschien wel het leukst om te doen."

Reidinga had zelfs ineens zin om 'in zo'n grote misdaadserie' te spelen. "Dat zit er absoluut niet in voor mij, maar ik vond het wel een kick om te ontdekken dat ik het zo leuk vond."

Ook Alex Hendrickx, die zoon Tom speelt, was erg onder de indruk van het rondlopen met een vuurwapen. "Heel vet", zegt de 18-jarige acteur. "Zo'n pistool voelt echt heel zwaar en stoer. Ik heb er de hele tijd mee lopen richten en ook buiten de opnames om heb ik dat ding regelmatig in mijn achterzak gedragen."

In De Verbouwing, van Will Koopman naar het gelijknamige boek van Saskia Noort, zijn naast Reidinga en Hendrickx ook Peter Blok, Mark Rietman, Nanette Drazic en Terence Schreurs te zien. De film draait vanaf 6 september in de Nederlandse bioscopen.