Deep Silver kondigt Sacred Citadel aan

Pheno

Uitgever Deep Silver heeft het spel Sacred Citadel aangekondigd. Het hack & slash-spel wordt ontwikkeld door Southend Interactive.

De gebeurtenissen in het spel bereiden ons voor op de actie-RPG Sacred 3, die volgend jaar uitkomt. Drie strijders verenigen zich tegen het kwaad dat dreigt om de eens zo vredige wereld van Ancaria tot een slaaf te maken. De heer van Zane’s Ashen Empire heeft een leger gecreëerd van Grimmocs: bewerkte Orc handlangers die in oorlog zijn met de Sraphim. De drie helden moeten dit natuurlijk voorkomen.

Speelbare klassen zijn de Safiri Warrior, de Ancarian Ranger en de Khukuri Shaman. Elke klasse heeft verschillende vaardigheden die verder aan te passen zijn door RPG-elementen en verzamelbare items. Elk karakter kan wisselen tussen twee wapens, gebruikmaken van combinatie-aanvallen en dubbele sprongen uitvoeren. De speler is ook in staat om in de bergen te rijden, oorlogsmachines te gebruiken en zijn geld te spenderen in steden over de hele wereld van Sacred Citadel.

De game ondersteunt multiplayer: maximaal drie spelers kunnen hun krachten bundelen in de strijd tegen de vijanden in co-op, deze is drop in/drop out, dus je hoeft niet weer opnieuw te beginnen.

 Sacred Citadel komt in 2013 als digitale downloadtitel beschikbaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en voor pc via  Steam en andere ESD-partners.