Greenedge wint ploegentijdrit Eneco Tour

Olga Kroeders

Orica-Greenedge heeft de ploegentijdrit van de Eneco Tour gewonnen. De Australische wielerploeg had over de race tegen de klok van 18,9 kilometer, met start en finish in Sittard, 21.08 minuten nodig. Omega Pharma-Quick-Step en Katusha deden er respectievelijk één en twee seconden langer over. Rabobank werd vierde op vijf seconden.

Omdat de eerste etappe in een massasprint eindigde en er dus geen tijdsverschillen waren, heeft Greenedge met Jens Keukeleire de nieuwe leider in huis. De Nederlander Sebastian Langeveld van Greededge staat tweede, landgenoot Jens Mouris volgt op de vijfde plaats.

Keukeleire neemt de leiderstrui over van de Duitser Marcel Kittel, die niet alleen Argos-Shimano tijd zag verliezen, maar zelf ook op achterstand binnenkwam. Taylor Phinney was de verliezer van de dag. Enkele ploeggenoten van BMC kwamen ten val, waardoor de Amerikaanse kanshebber voor de zege een minuut en elf seconden verloor.

Morgen zet de Eneco Tour voor het eerst voet op Belgisch grondgebied, als het peloton na 188 kilometer finisht in Genk. Ondertussen worden enkele Limburgse heuvels, waaronder de Cauberg, beklommen.