Batman: Arkham-schrijver keert niet terug voor derde deel

Pheno

Paul Dini, de schrijver die verantwoordelijk is voor Batman Arkham Asylum en Batman Arkham City, heeft aangegeven dat hij niet met Rocksteady of Warner samen gaat werken voor een derde Arkham-game.

Paul Dini legt uit in zijn blog dat zijn tijd met Rocksteady en Warner beeindigd is, maar "als ze ooit weer samenwerken dat ook cool zou zijn". De schrijver geeft aan dat zijn agenda vol zit met andere projecten, waardoor hij geen gaatjes meer heeft in zijn planning tot aan 2013. Toen hij Warner Interactive en Rocksteady vroeg of er een derde game gemaakt ging worden , werd er aangegeven dat dit wel even zou duren voordat er toekomstplannen besproken zouden worden en dat hij, als hij een andere opdracht kon krijgen, deze aan moest nemen.

De schrijver heeft dat dus gedaan en nu Harley Quinn's Revenge uit is en het gerucht over een prequel de rondte doet is hem duidelijk dat ze een andere schrijver gevonden. Zuur is hij niet. In zijn blog geeft hij aan dat hij geen deel zal uitmaken van het derde deel als dat er komt. Hij geeft aan: "Het was leuk om samen met Warner en Rocksteady te werken aan de eerste twee Arkham-games en ik ben hen dankbaar voor een geweldige ervaring. Rocksteady heeft een goed artiestenteam en verhaalvertellers, en het was spannend en verhelderend om deel uit te maken van dat team."

Volgens de geruchten is Rocksteady bezig met een Batmanspel dat zich afspeelt in de Silver Age van de comic-held. Of, en zo ja wanneer en voor welk platformen is alleen maar gissen. Wel is bekend dat Batman Arkham City voor Wii U uitkomt.

Batman Arkham City Armoured Edition