Castaignos geniet van debuut: "Heerlijk gevoel"

Olga Kroeders

Luc Castaignos maakte gisteravond zijn officiële debuut voor FC Twente. De aanvaller speelde een helft mee met de beloftes.

Jong FC Twente nam het maandagavond voor de Super Cup op tegen Jong Ajax (2-0 winst, red). Castaignos, die onlangs overkwam van Internazionale, begon in de basis en speelde een helft mee. De aanvaller hield een goed gevoel over aan zijn debuut. "Ik was belangrijk voor het team door steeds aanspeelbaar te zijn. Uiteindelijk had ik daarbij ook mijn aandeel in de eerste goal."

De voormalig Feyenoorder had de wedstrijd het liefst uitgespeeld. "Ik voelde me goed en wilde ook de tweede helft spelen. Dat heb ik ook aan Patrick Kluivert (trainer, red.) gevraagd, maar die zei dat het niet kon, omdat er afspraken over waren gemaakt. Het was een heerlijk gevoel om weer eens moe te worden van een voetbalwedstrijd."

Castaignos hoopt zich zo snel mogelijk bij het eerste elftal van Twente te voegen. Het liefst speelt de aanvaller zondag al mee in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. "Ik voel me goed en ik ben er klaar voor, maar de trainer moet beslissen of hij me opstelt. Ik reken op niks, maar als de trainer me nodig heeft dan sta ik er", zo zegt de spits tegen De Telegraaf.