Rus en Bertens naar hoofdtoernooi Montreal

Olga Kroeders

Arantxa Rus en Kiki Bertens hebben het hoofdschema van het masterstoernooi in Montreal bereikt. Rus had drie sets en een tiebreak nodig om zich van de Russin Vera Dushevina te ontdoen: 6-3, 4-6 en 7-6 (1). Bertens won in twee sets van Alexa Glatch uit de Verenigde Staten: 6-4 en 6-2.

Rus won de eerste set tegen Dushevina makkelijk. De Monsterse, die in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi een bye had en in de tweede ronde niet hoefde te spelen omdat haar tegenstandster zich terugtrok, liep in de slotfase van de tweede set tegen een break aan.

In de derde akte nam ze twee keer een break voorsprong, maar leverde die beide weer in. Dushevina sloeg in de slotfase toe, maar Rus rechtte de rug en dwong alsnog een tiebreak af. Daarin gaf ze nog maar een punt weg.

Bertens pakte tegen de ongeplaatste Glatch direct in de eerste game een break, maar de Amerikaanse sloeg meteen terug. Een nieuwe break in de vijfde game was Glatch echter te machtig. Ook in de tweede set begon Bertens met een break.

Ze won nogmaals op de service van haar opponente, leverde haar eigen opslag in en brak opnieuw. Daarna serveerde ze de wedstrijd simpel uit.