FOK!filmtips van de dag: M:I 2 en Mercury Rising

René (MrManiak)

,Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het hier.

De eerste film waar we naar gaan kijken is het vervolg op de bekende spionnenfilmmet Ethan Hunt. Om 20.30 uur op SBS6 start Mission: Impossible II. IMF-agent Ethan Hunt (Tom Cruise) moet samen met Nyah Hall (Thandie Newton) een volledig ontspoorde collega stoppen. Sean Ambrose (Dougray Scott) wil een gevaarlijk virus loslaten om zo zijn tegengif tegen belachelijke prijzen te kunnen verkopen. Als Nyah geinfecteerd raakt is het aan Hunt de taak om het virus te stoppen en het antigif te bemachtigen, voordat het voor Nyah en de rest van de wereld te laat is.

Onze tweede filmtip is Mercury Rising, om 23:05 op RTL7. De negenjarige Simon Lynch (Miko Hughes) is een autistische jongen. Hij kan nauwelijks met iemand communiceren, maar heeft daarentegen een andere hobby: puzzels oplossen. Uren lang zit hij achter de computer om raadsels en encrypties binnen recordtijd op te lossen. Als hij een topgeheime, militaire code genaamd Mercury kraakt komt NSA-agent Nicholas Kudrow (Alec Baldwin) in actie. De veiligheidsdienst zet alles op alles om de code te beveiligen, zelfs als dit het elimineren van de ‘hacker’ zou betekenen. Iets dat FBI-agent Art Jeffries (Bruce Willis) niet zomaar laat gebeuren.