Project Giana onder meer voor Ouya

Redactie

Een remake van het klassieke platformspel Giana Sisters is in de maak. Het spel wordt gemaakt voor de pc, Xbox 360, PlayStation 3 en de Ouya-spelcomputer. Gamebedrijf Black Forest Game denkt driehonderdduizend dollar nodig te hebben om het spel voor alle spelcomputers te kunnen maken en vraagt geïnteresseerden om te doneren.

Black Forest Game heeft al flink gewerkt aan de productie van het spel. De gamestudio was op zoek naar een uitgever, maar heeft geen deal kunnen sluiten. Daarom heeft het bedrijf zijn kijkers gericht op de portemonnee van de fans. Om het spel alleen voor de pc uit te kunnen geven, denkt het bedrijf minstens 150 duizend dollar nodig te hebben. Om de game voor alle spelcomputers te maken, is volgens Black Forest Game echter het dubbele nodig.

Het nieuwbakken spel krijgt een andere insteek dan de eerdere spellen. De gamer bestuurt twee versies van hetzelfde meisje, een goede en een slechte versie. Schakelen tussen de twee meisjes is nodig om puzzels op te lossen en vijanden te verslaan.


Project Giana onder meer voor Ouya