Moisander: "Was helemaal klaar voor Anderlecht"

Olga Kroeders

Niklas Moisander kan het maar moeilijk verkroppen dat zijn transfer naar RSC Anderlecht waarschijnlijk niet doorgaat. De Finse verdediger zag zichzelf al naar België vertrekken.

Het zit de AZ-verdediger niet mee. Nadat de Fin eerder al een transfer naar PSV en Ajax niet door zag gaan, lijkt nu ook een overgang naar Anderlecht er niet in te zitten voor Moisander. De Belgische recordkampioen wilde de verdediger aantrekken met het geld wat vrijkwam door de transfer van Matias Suárez naar CSKA Moskou, maar de spits kwam niet door de medische keuring. Daardoor staat de deal op losse schroeven.

"Het is moeilijk om de knop nu om te zetten. Ik was al helemaal klaar voor Anderlecht eigenlijk en dan krijg je dit bericht. Dat is moeilijk voor me. Ik word er moe van dat dit mij nu voor de derde keer gebeurt", aldus Moisander in het Algemeen Dagblad. "Maar anders dan Ajax heeft Anderlecht tenminste een concrete aanbieding gedaan. Ajax heeft zich na die ene keer niet meer laten horen. Dat is best vreemd."

Bij Anderlecht zit sinds kort de Nederlandse trainer John van den Brom, die zelfs al gesproken heeft met de Finse verdediger. "Dat was eigenlijk een kort gesprek, want hij wil dat ik naar de club kom en ik wil ook naar Anderlecht", zo zegt Moisander.