Bale in besprekingen voor The Creed Of Violence

dekatophetspek

Christian Bale zit op een goed punt in zijn carrière en dat is niet alleen maar vanwege de indrukwekkende opbrengsten van zijn laatste Batman-film The Dark Knight Rises. De acteur voltooide onlangs de opnames voor de thriller Out Of The Furnace en werkt ook aan een tweetal films met regisseur Terrence Malick. Bale en Malick werkten eerder samen in The New World.

Via de entertainmentswebsite Variety vernemen we dat Bale in vroege besprekingen is voor een rol in de film The Creed Of Violence van Todd Field. Bale zou voor een rol gaan die eerder aan Leonardo DiCaprio was toebedeeld. The Creed Of Violence is gebaseerd op een boek van Boston Teran. Het verhaal speelt zich af in 1910 en gaat over een moeizaam bondgenootschap tussen de huurmoordenaar Rawbone (Bale) en een FBI groentje John Lourdes tegen een achtergrond van intriges en corruptie.

Van regisseur Todd Field verschenen tot nu toe slechts twee films. In zowel In The Bedroom als Little Children speelt een relationeel drama een grote rol en wordt de kijker meegenomen naar de meest naargeestige donkere plekken die je je maar voor kunt stellen. Hier van uitgaande lijkt Field een goeie keuze als regisseur voor The Creed Of Violence. Het wordt niet verwacht dat deze film voor 2014 op het witte doek te zien zal zijn.