Advocaat: "Niet in problemen geweest"

Boris (borisz)

PSV ging met vrij veel gemak langs Ajax. 4-2 was voldoende om de Johan Cruijff-schaal uit Amsterdam mee te nemen. Coach Dick Advocaat is tevreden met de eerste prijs dit seizoen. 

"Eigenlijk zijn we deze wedstrijd niet echt in de problemen geweest", constateert Advocaat na afloop van de eerste echte test van het nieuwe seizoen. "We hebben bepaalde fases heel goed gespeeld. We gaan voor alle prijzen, deze is ook belangrijk voor ons omdat het een opsteker is voor volgende week." Volgende week speelt PSV uit tegen RKC Waalwijk.

Advocaat staat bekend als een opgewonden standje langs de lijn, maar zat tegen Ajax in zijn nopjes vanaf de bank toe te kijken hoe zijn ploeg de wedstrijd winnend afsloot. "Ach, ik ben nog steeds mezelf. Het zou kunnen dat ik wat opener ben, maar misschien heeft dat wel met mijn bankrekening te maken, zoals veel mensen zeggen", zegt Advocaat met een knipoog.

Advocaat behaalde zijn vijfde prijs als coach van PSV. In zijn eerste periode in Eindhoven won hij de Johan Cruijff-schaal twee keer, de KNVB-beker één maal en werd hij in 1997 kampioen van de Eredivisie.