Zoenprotesten in 'homofobe' eettentjes VS

Tim (timmmmm)

Voorvechters van homorechten hebben vrijdag zoendemonstraties gehouden in filialen van de fastfoodketen Chick-fil-A in heel de Verenigde Staten. Sinds de bestuursvoorzitter van Chick-fil-A publiekelijk stelling nam tegen het homohuwelijk is zijn horecabedrijf in de frontlinie terechtgekomen van de 'culturele oorlog' over homorechten die in de Verenigde Staten woedt.

Bestuursvoorzitter Dan Cathy zei vorige maand dat zijn onderneming 'de bijbelse definitie van 'gezin' volgt' en waarschuwde dat 'we Gods oordeel over ons land halen als we onze vuisten naar hem ballen en zeggen: we weten beter dan U wat het huwelijk inhoudt'.

Die uitspraken maakten voorstanders van het homohuwelijk woedend. Zij riepen op tot zogenaamde zoenprotesten. Daarop riep Fox News-presentator Mike Huckabee woensdag uit tot 'Steun Chick-fil-A-dag'. De geplaagde fastfoodketen boekte prompt een recordomzet.

Een filiaal van Chick-fil-A in het Californische Torrance is beklad met de leus 'Smaakt naar haat'. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar heeft nog niemand kunnen aanhouden.