Uitslagen kwartfinale vrouwenvoetbal

Boris (borisz)

Vandaag werden de kwartfinales gespeeld in het voetbaltoernooi voor vrouwen. Wereldkampioen Japan schakelde Brazilië uit. Ook het gastland doet niet meer mee. Canada schakelde de Britse dames uit. 

Verenigde Staten won eenvoudig van Nieuw-Zeeland. De Amerikaanse ploeg creerde veel meer kansen dan het elftal van Nieuw-Zeeland. Abby Wambach scoorde na een half uur de 1-0 en Sydney Leroux maakte er vlak voor tijd 2-0 van. Zweden kwam na een kwartier spelen nog wel op voorsprong. Nilla Fisher passeerde de Franse doelvrouw Sarah Bouhaddi. Voor rust zette de Frankrijk al orde op zaken door treffers van Laura Georges en Wendie Renard. 

Brazilië domineerde de eerste twintig minuten van de wedstrijd, echter ze kwamen niet tot scoren. Japan kreeg na 27 minuten de eerste kans en die werd benut door Yuki Ogimi. Na de rust speelde het duel vooral af op de Japanse speelhelft. Vijfvoudig wereldvoetballer van het jaar Martha kreeg de beste kans. Zij schoot een vrije trap op de paal. Halverwegde tweede helft wist Shinobu Ohno een Japanse counter succesvol af te ronden en maakte de 2-0. Het is voor het eerst in de olympische geschiedenis van het vrouwenvoetbal dat Brazilië niet in de halve finale staat. 

In de Ricoh Arena te Coventry trad het Britse team aan tegen Canada. Na een half uur stond Canada op 2-0. Jonelle Filigno schoot de bal van dichtbij binnen en  Christine Sinclair benutte een vrije trap. In de tweede helft kreeg Team GB nog wel een paar kansen, maar ze wisten het niet meer recht te zetten. 

Thuis Uit Uitslag
Zweden Frankrijk 1-2
Verenigde Staten Nieuw-Zeeland 2-0
Brazilië Japan 0-2
Groot-Brittannië Canada 0-2

Maandag zes augustus zijn de halve finales. Frankrijk speelt tegen Japan en Canada neemt het op tegen de Verenigde Staten.