3,5 jaar schorsing geëist tegen Bonucci

Olga Kroeders

De aanklager van de Italiaanse voetbalbond heeft een schorsing van 3,5 jaar geëist tegen Juventus-speler Leonardo Bonucci en een jaar tegen zijn ploeggenoot Simone Pepe. Ze worden ervan verdacht een rol te hebben gespeeld in het omkoopschandaal dat het Italiaanse voetbal in zijn ban houdt.

Bonucci en Pepe zouden de wedstrijd tussen Bari en Udinese in 2010 op een negatieve manier hebben beïnvloed. Bonucci, die het afgelopen EK in de basisploeg stond van Italië, speelde destijds voor Bari, Pepe voor Udinese.

Aanklager Stefano Palazzi wil ook dat Juventus-coach Antonio Conte voor ruim een jaar wordt geschorst. Hij wist volgens de aanklager dat er in zijn tijd als trainer van Siena spelers omgekocht waren, maar verzuimde dat te melden.

Eerder vandaag werd bekend dat Serie-A club Sampdoria het nieuwe seizoen met een punt in mindering begint voor hun rol in het schandaal. Bari, uitkomend op het tweede niveau, moet het nieuwe seizoen beginnen met vijf punten in mindering. De voormalige Bari-spelers Andrea Masiello en Alessandro Parisi hebben een schorsing van rond de twee jaar gekregen.