Hockeyheren ruim langs Nieuw-Zeeland

Rosario

De Nederlandse hockeymannen hebben goede zaken gedaan in hun derde wedstrijd tegen de Nieuw-Zeelandse kiwis. Na de twee eerdere nipte zeges tegen India en België wonnen de heren ditmaal ruim, met 5-1. Met negen punten uit drie wedstrijden is de halve finale nu dichtbij.

Nederland kwam aanvankelijk nog wel op achterstand door een doelpunt van Simon Child, na vijf minuten spelen. Binnen twintig minuten nam Nederland de leiding echter over nadat doelpogingen in de vijftiende en 26e minuut onrechtmatig werden tegen gehouden, en Oranje twee strafballen toegewezen kreeg. Beide kansen werden niet onbenut gelaten; Robert Weusthof en Mink van der Weerden scoorden.

Twee minuten na de laatste strafbal werd er opnieuw gescoord. Billy Bakker miste niet na een goede aanvallende actie van Rogier Hofman. Na rust kwamen de Nieuw-Zeelanders enkele malen dichtbij een treffer, maar de Nederlandse doelman Stokman stond goed te keepen en voorkwam dat het weer een wedstrijd werd.

Ook de vierde goal was echter voor de Nederlanders, opnieuw afkomstig van de stick van Bakker. Vier minuten voor het einde bepaalde Robert Kemperman de score met een loepzuivere backhand in de lange hoek.

Aanstaande zondag staat de sterkste tegenstander uit de poule op het programma. Dan komt Oranje uit tegen de Duitse hockeyers.