OM keert tipgeld uit inzake juweliersmoord

Redactie

Negen personen krijgen tipgeld voor hulp in de zaak van een fatale overval op een juwelier in Den Haag. Dat laat het Openbaar Ministerie vrijdag weten. Bij de overval eind april werd de 47-jarige eigenaar doodgeschoten.

Direct na de overval startte de politie een grootschalig onderzoek. De beelden van de bewakingscamera's in de juwelierszaak werden na twee dagen door het OM vrijgegeven. Ook loofde justitie een beloning uit van vijftienduizend euro voor de tip die tot de aanhouding van de twee daders leidde. Dit tipgeld wordt nu verdeeld.

De uit te betalen bedragen variëren van vijfhonderd tot vijfduizend euro. Degene die de namen van beide verdachten doorgaf krijgt vijfduizend euro. De aanhouding van een van de verdachten in de Haagse Schilderswijk kwam ook tot stand door een tip. Deze tipgever krijgt drieduizend euro.

De tweede verdachte werd aangehouden in Georgië, nadat hij zich meldde bij de Nederlandse ambassade in het land. Een derde verdachte zou de twee daders vervoerd hebben. Op 8 augustus vindt een pro-formazitting plaats, waarop de zaken tegen de drie voor het eerst openbaar behandeld worden. De datum van de inhoudelijke behandeling is nog niet bekend.