Richard Groenendijk laakt flirtende homo's

Redactie

Richard Groenendijk ergert zich aan homoseksuele BN'ers die openlijk flirten. Volgens de cabaretier, die geen geheim maakt van zijn geaardheid, is dat niet goed voor de beeldvorming van homoseksuelen.

"Stel dat Matthijs van Nieuwkerk aan tafel tegen een aantrekkelijke vrouw zegt: ik kom na afloop even je balkonnetje inspecteren. Dan krijgt hij toch een klap in zijn smoel en een aanklacht bovendien", schetst Groenendijk in het AD.

De cabaretier vindt het gedrag van andere homoseksuele BN'ers 'verschrikkelijk'. "Van die bekende homo's die te pas en te onpas in de live-uitzending flirten en roepen tegen jonge gasten: ik zal je wasbordje even komen checken dadelijk. Ik noem geen namen, want voor je het weet heb je een rel in Weekend. Maar iedereen weet over wie ik het heb."

Groenendijk, die zaterdag weer van de partij is tijdens de Canal Parade, merkt dat er minder tolerantie is dan jaren geleden. "Het wegpesten in steden", noemt de 39-jarige als voorbeeld. "Maar ook zo'n Constanza die voor de camera's ordinair tekeer gaat over die homo's bij RTL Boulevard."

De cabaretier worstelde jarenlang met zijn seksuele voorkeur, maar maakt daar tegenwoordig geen issue meer van. "Mijn voorkeur voor mannen is slechts een klein onderdeel van mijn persoonlijkheid. Ik ben een nicht, maar ook een acteur, een cabaretier en een goede vriend Kortom: mijn homoseksualiteit is voor mij geen issue."