Opnamestop Scheper Ziekenhuis na brand

Redactie

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen heeft een opnamestop afgekondigd, nadat bij het ziekenhuis donderdag een brand had gewoed. Ook zijn alle ingrepen van vrijdagochtend afgelast, meldt het ziekenhuis donderdagavond. Door de brand zijn problemen ontstaan met de temperatuurbeheersing in het hospitaal.

De brand brak uit in een transformatorhuisje in een apart gebouw op het terrein van het ziekenhuis. Op dat moment waren geen medewerkers aanwezig in het pand. Netbeheerder Enexis haalde de stroom van de elektrotechnische installatie, zodat de brandweer het vuur kon bestrijden. Omstreeks 19.30 uur meldde de gemeente dat het vuur onder controle is.

De brand heeft ervoor gezorgd dat de koeling niet werkt, waardoor de temperatuur in het ziekenhuis 'iets' oploopt. Ook kan het ziekenhuis niet beschikken over stoom voor onder meer het spoelen van po's en voor bevochtigingsruimtes. Ook een deel van de ict werkt niet. Het gaat hierbij volgens het ziekenhuis niet om het deel met patiëntgegevens. "De patiëntenzorg is niet in gevaar."

Donderdagavond laat wordt gewerkt aan de plaatsing van een noodaggregaat. Dat moet ervoor zorgen dat alles weer naar behoren gaat werken.

Vanwege de opnamestop worden nieuwe patiënten naar omliggende ziekenhuizen gebracht. Patiënten die vrijdagochtend zouden worden geopereerd, worden afgebeld. Vrijdagochtend wordt bekeken of het programma voor vrijdagmiddag doorgang kan vinden.