[EL] Uitslag FC Anzhi Makhachkala - Vitesse

Sjors (Sj0rSz)

Vitesse kent een moeizame start van de derde voorronde van de Europa League. De manschappen van trainer Fred Rutten gingen in Rusland met 2-0 onderuit tegen FC Anzhi Makhachkala, waardoor de Arnhemmers het in eigen huis mogelijk nog lastig gaan krijgen.

Vitesse begon het duel beheerst en slaagde er in om FC Anzhi Makhachkala op afstand te houden. Hierdoor slaagde Samuel Eto'o er niet in om het doel van Piet Velthuizen te bereiken. De Arnhemmers kregen door deze speelwijze een aantal goede kansen. Zo kopte Frank van der Struijk tegen de lat en tikte Marco van Ginkel de bal nipt naast het doel.

Ook na de thee begon Vitesse voortvarend, maar tijdens een blessurebehandeling van Van der Struijk kwam FC Anzhi Makhachkala ineens op voorsprong. Oleg Shatov schoot van buiten het strafschopgebied raak en bezorgde zijn ploeg daarmee de voorsprong.

Een kwartier voor tijd leverde de enige fraaie aanval van de Russen opnieuw een treffer op. Fyodor Smolov schreef dit doelpunt uiteindelijk op zijn naam. In de slotfase was Wilfried Bony nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar de aanvaller stuitte op doelman Vladimir Gabulov.


FC Anzhi Makhachkala

2 - 0

Vitesse

 63' Shatov
 74' Smolov
   
 
 Gele kaart: Tagirbekov, Gadzhibekov, (FC Anzhi Makhachkala), Pröpper, van der Struijk, Reis, (Vitesse)
 
Stadion: Dinamo Stadium, Makhachkala
Toeschouwers: 5.000
Arbiter: Buquet (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
V.Gabulov
Logashov
Samba
João Carlos (Gadzhibekov/15)
Tagirbekov
Shatov
Akhmedov (G.Gabulov/19)
Boussoufa
Jucilei
Smolov
Eto'o
  Velthuizen
Yasuda
Kashia
van der Struijk
van Aanholt
Pröpper (Havenaar/70)
van Ginkel
v.d.Heijden (Cziommer/78)
Ibarra
Bony
Reis