Hockeysters te sterk voor China

Peterselieman

Het Nederlands vrouwenhockeyteam heeft donderdag ook zijn derde groepswedstrijd op de Olympische Spelen in winst omgezet. China, het team waartegen Nederland in Beijing vier jaar geleden in de finale goud veroverde, werd met 1-0 geklopt. Maartje Goderie maakte in de eerste helft het enige doelpunt van de eenzijdige wedstrijd.

Nederland had een groot veldoverwicht en creëerde een overvloed aan kansen. Het aantal strafcorners aan Oranjezijde was eveneens groot, maar daarmee wist het team van bondscoach Max Caldas zich donderdag in de Riverbank Arena geen raad.

Alleen Goderie slaagde er in een doelpunt te maken. Haar treffer in de 26e minuut was fraai. Doordat de marge klein was, hield China een kans op een gunstig resultaat. Het veldoverwicht van de Nederlandse vrouwen zorgde er echter voor dat de zege niet meer in gevaar kwam.

In de eerste twee groepswedstrijden won Nederland met 3-0 van België en werd Japan met 3-2 verslagen. De regerend Olympisch kampioen speelt in de poule nog tegen Zuid-Korea (zaterdag) en Groot-Brittannië (maandag).