Wii U-versie FIFA 13 richt zich op aanraakscherm

Redactie

Tackelen, passen en schieten in de Wii U-versie van het voetbalspel FIFA 13 werkt via het aanraakscherm van de Wii U-gamepad. Dat geldt ook voor het nemen van vrije trappen en strafschoppen. Dat schrijft het tijdschrift Official Nintendo Magazine. Wanneer de spelcomputer en het voetbalspel in de winkel liggen, is niet bekend.

Het aanraakscherm van de gamepad heeft een belangrijke rol bij de besturing van het voetbalspel. Ook kunnen virtuele voetballers geselecteerd worden door ze aan te raken. Door de tegenstander met de bal een te tikken, wordt er een tackle ingezet. Wanneer een speler wil schieten, moet hij de controller schudden om vervolgens aan te wijzen waar de bal gemikt moet worden.

Ondanks de aanpassingen en vernieuwingen in de Wii U-versie van FIFA 13 is topman Peter Moore van Electronic Arts niet overtuigd van de potentie van de dit najaar te verschijnen spelcomputer. Dat gaf hij deze week aan in een bespreking van de plannen van het bedrijf. Naast het voetbalspel is alleen een remake van het actieavontuur Mass Effect 3 door de uitgever aangekondigd voor de spelcomputer.


Wii U-versie FIFA 13 richt zich op aanraakscherm