[Upd] Geen brons voor judoka Verkerk

Olga Kroeders

Op het olympisch judotoernooi is Marhinde Verkerk er in geslaagd de kwartfinales te bereiken. De wereldkampioene van 2009, die in de eerste ronde een bye had, versloeg met een waza-ari vice-wereldkampioene Akari Ogata uit Japan.

Na een minuut spelen scoorde Ogata een yuko. Niet lang daarna werd de stand door Verkerk weer gelijkgetrokken toen ze ook een yuko maakte. De Japanse kwam ruim een minuut voor het einde echter weer een yuko voor te staan. Achttien seconden voor het einde besliste Verkerk het duel echter met een waza-ari.

Update 12.53 uur

Marhinde Verkerk is uitgeschakeld in de kwartfinales net als Henk Grol eerder vandaag. De Britse Gemma Gibbons versloeg Verkerk, die over het algemeen beter was, met een waza-ari. Voor Verkerk rest nu niets anders dan de herkansingen.

Update 15:23 uur

Marhinde Verkerk komt later vandaag in actie met als inzet een bronzen plak. De Nederlandse judoka versloeg in de herkansing de Chinese Yang Xiuli. Na de reguliere speeltijd had geen van beide judoka's gescoord en ook in de Golden Score waren er geen punten. De scheidsrechters kozen vervolgens voor Verkerk.

Update 16.39 uur

Marhinde Verkerk is er niet in geslaagd om de bronzen plak te winnen. In de strijd om de derde plaats verloor ze van de Braziliaanse Mayra Aguiar met een ippon.