Rossi heeft drie opties voor 2013

Peterselieman

MotoGP-coureur Valentino Rossi heeft nog geen besluit genomen waar hij in het seizoen 2013 zal gaan rijden. De veelvoudig wereldkampioen racet momenteel voor Ducati, maar verder dan enkele podiumplaatsen is hij nog niet gekomen.

Ducati wil Rossi nog graag twee seizoenen binden, maar de Italiaan kan ook terugkeren bij het fabrieksteam van Yamaha. Tegenover MCN geeft hij aan dat er nog een derde optie is. "Het is geen fabrieksteam. Ik neem deze optie wel mee in mijn overwegingen, maar blijf het liefste wel op een fabrieksmachine rijden."

Bij Ducati is de Italiaan de nummer één-coureur, terwijl hij bij Yamaha het kopmanschap moet delen met Jorge Lorenzo. Wel kan hij daar in de races strijden om de zege. "Ik heb in het verleden wel problemen met Jorge gehad, maar dat kwam vooral doordat ik boos was op Yamaha. Na alles wat ik voor Yamaha had gedaan, kreeg ik ineens een zeer sterke teamgenoot naast me. Ik was dus vooral kwaad op Yamaha en niet zozeer op Lorenzo. We zijn inmiddels een paar jaar verder en ik zie nu wel in dat Yamaha destijds een goede beslissing voor de toekomst heeft genomen."