Prometheus krijgt vervolg

Peter Breuls

Filmstudio Fox heeft bevestigd dat Ridley Scotts Prometheus een vervolg krijgt. De sequel van de Alien-prequel moet in 2014 of 2015 verschijnen, en Noomi Rapace en Michael Fassbender hebben al getekend.

Wie nog niet getekend heeft is scenarioschrijver Damon Lindelof, die medeverantwoordelijk is voor Prometheus. Volgens Emma Watts, President of production bij Fox, wordt er niet teveel gehaast om een vervanger te vinden. "Ridley is enorm enthousiast over de film, maar we moeten het wel goed doen. We kunnen het niet haasten."

Volgens Lindelof is Prometheus de voorloper van twee vervolgfilms. De eerste is Alien uit 1979, de andere wordt Paradise genoemd. Lindelof suggereerde voorafgaand aan de première van Prometheus dat het vervolg van de film een andere richting op gaat dan Alien: "Deze film heeft twee kinderen: één ervan groeit op en wordt Alien, de andere groeit op en wordt iets anders. En dat andere is het vervolg op Prometheus."

Ridley Scott zelf heeft in interviews aangegeven dat er volgens hem in de verhaallijn twee films tussen Prometheus en Alien passen, suggererend dat de derde film uit een eventuele Prometheus-trilogie tot Alien zal leiden.