Bewoners straat asbestwijk mogen naar huis

Redactie

De bewoners van de Marco Pololaan in Utrecht kunnen vanaf donderdag terugkeren naar hun eigen huis. Ook de huisdieren van de bewoners mogen terugkomen.

Het zijn de eerste bewoners die weer naar hun huizen mogen sinds de ontruiming van een deel van hun wijk op zondag 22 juli vanwege asbestvervuiling. De bewoners van de Marco Pololaan zullen per portiek en individueel terugkeren onder begeleiding van schoonmakers. De gemeente kon niet zeggen hoeveel mensen donderdag al zullen terugkeren.

De gemeenteraad zal donderdag weer praten over de asbestproblematiek in de wijk Kanaleneiland. In totaal zijn woningen in vier straten ontruimd. Bewoners van de flat aan de Stanleylaan zullen vermoedelijk nog weken van huis zijn. Ook de bewoners van de Amerikalaan en de Afrikalaan kunnen nog niet naar hun woningen terug.

Er wordt nog volop onderzoek gedaan naar de verontreiniging. Er zijn duizenden asbestmonsters genomen. Daaruit is al wel gebleken dat in de openbare ruimte van de Stanleylaan geen asbestverontreiniging heeft plaatsgevonden.