FOK!filmtips van de dag: Ong Bak: Muay Thai Warrior

Roy (qwry)

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

De filmtip van vandaag is de martial arts film Ong Bak! In de film probeert Ting (Tony Jaa) het hoofd van de heilige Boeddha Ong Bak, terug te winnen door mee te doen aan straatgevechten. Het hoofd is namelijk gestolen en de enige mogelijkheid om ‘m terug te krijgen is om de gevechten te winnen. Wat indrukwekkend is aan Ong Bak, is het feit dat er vrijwel geen computertrucage of andere hulpmiddelen (zoals draden) aan te pas is gekomen. Tony Jaa heeft alle stunts zelf uitgevoerd. Ben je benieuwd hoe Tony Jaa iedereen aan gort trapt, stem je televisie dan om half 9 af op RTL7 Hier een voorproefje van Jaa’s capaciteiten:

Don't fuck with Tony Jaaaaaaa! 

Op hetzelfde tijdstip is op RTL 8 de film Fracture te zien. In Fracture schiet Ingenieur Ted Crawford (Anthony Hopkins) zijn vrouw door het hoofd, dit omdat zij is vreemdgegaan. Aanklager Willy Beachum (Ryan Gosling) denkt dat de zaak appeltje eitje is maar vergist zich hier lelijk in. Ted kent zijn rechten maar al te goed en probeert op legale wijze onder zijn straf uit te komen.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!