Málaga mogelijk niet in Champions League

Peterselieman

Málaga CF zal mogelijk haar debuut in de Champions League aan zich voorbij moeten laten gaan. De reden hiervoor is dat de club met financiële problemen kampt en nog veel schuldeisers heeft die er onder de huidige eigenaar Abdullah Al-Thani zijn gekomen.

Al-Thani probeert de club te slijten aan de Albanese oliemaatschappij Taci Oil, maar makkelijk is dit niet. Om de schulden af te betalen zal er ruim dertig miljoen euro moeten worden betaald aan salarissen, transfergelden en de belastingdienst. Zo wacht Osauna nog op geld voor Nacho Monreal en Villarreal op een bedrag voor Santi Cazorla. Om Al-Thani schadeloos te stellen zal 35 miljoen euro moeten worden betaald.

Villarreal is het inmiddels zat dat de club van Joris Mathijsen in gebreke blijft en heeft vanwege een claim van 3,5 miljoen euro een klacht bij de Europese voetbalbond UEFA ingediend. Mocht dit toegewezen worden dan zullen de Los Boquerones deelname aan de Champions League mislopen. Atlético Madrid zal dan als vervanger optreden in het kampioenenbal. Vorig jaar werd Real Mallorca om een soortgelijke reden uitgesloten van Europees voetbal.

Toch is nog niet alle hoop verloren voor Málaga, want Cazorla zou voor dertig miljoen euro naar Arsenal kunnen. De Engelse club wil voorlopig nog niet verder gaan dan 23 miljoen euro. Een dergelijk bedrag zou meteen veel van de problemen oplossen.