Hamilton maakt van houden trofee breekpunt in onderhandelingen

Peterselieman

Formule 1-coureur Lewis Hamilton wil niet zonder slag of stoot bijtekenen bij McLaren. Het contract van de wereldkampioen van 2008 bij het team uit Woking loopt na dit seizoen af en beide partijen willen dit graag verlengen, maar dan moet McLaren volgens Hamilton wel water bij de wijn doen.

Bij McLaren is het al jaren beleid dat de coureurs de gewonnen trofeeën niet zelf mogen houden. Hamilton moet zich nu tevreden stellen met een replica, iets wat hij niet langer wil. "Ron Dennis en het team zetten alle trofeeën in een vitrine en de coureurs krijgen replica's. Bij veel andere teams mogen de coureurs de originele bekers houden."

"Als coureur zijn er twee dingen die je mee naar huis wilt nemen, nadat je hard hebt gewerkt. De ene is je helm, de andere is je trofee. Voor mij zijn deze zaken van onschatbare waarde. Ze hoeven me echt geen auto te geven, maar je doet het alemaal voor de bekers en die houden ze momenteel zelf. Wat voor contract ik volgend jaar ook heb, dit zal een belangrijk punt worden."

Hamilton heeft ondanks dit heikele punt nog steeds de intentie om bij McLaren bij te tekenen, die keuze is dan ook niet lastig. "Ik vind het niet moeilijk. Maar het is mijn carrière waar we het over hebben, het laatste deel van mijn professionele leven. Het is de eerste keer dat ik in deze positie verkeer, dus het is toch een belangrijk besluit voor me."