'West Ham huurt Carroll van Liverpool'

Wessenator

Andy Carroll voetbalt naar verluidt het komende seizoen voor promovendus West Ham United. De kopsterke spits wordt door Liverpool verhuurd.

BBC Sport meldt dat Liverpool na enkele weken dan toch onderdak heeft gevonden voor Carroll, die door de komst van de nieuwe manager Brendan Rodgers en de meer beweeglijke spits Fabio Borini van AS Roma overbodig was geworden. West Ham United zou The Reds maarliefst 2,5 miljoen euro betalen voor de tijdelijke overgang en heeft een optie tot koop bedongen.

West Ham zou, als het niet na een jaar weer degradeert naar het Championship, Carroll voor 21,7 miljoen euro definitief Hammer kunnen maken. Volgens de BBC wil Carroll echter het liefste weer terugkeren bij Liverpool. De fysiek sterke targetman wilde in eerste instantie helemaal niet weg, maar zag in dat hij onder de nieuwe manager weinig uitzicht op speeltijd heeft. Hij hoopt Rodgers nu elders te overtuigen van zijn klasse.

Carroll kostte Liverpool in januari 2011 een fortuin. Voor maarliefst 41 miljoen euro kocht het hem van Newcastle United, de club die hem deze zomer tevergeefs probeerde terug te halen. Carroll kwam in 56 optredens voor Liverpool tot elf doelpunten en zes assists. Met Engeland scoorde hij op het afgelopen EK één doelpunt in het groepsduel met Zweden.