Castaignos tekent voor vier jaar bij Twente

Olga Kroeders

FC Twente heeft Luc Castaignos vandaag officieel gepresenteerd. De 19-jarige spits tekende een contract voor vier seizoenen, meldt de nummer zes van vorig seizoen. Hij moet nog wel medisch worden gekeurd. Twente betaalt naar verluidt zes miljoen euro voor Castaignos, die overkomt van Internazionale.

Twente heeft met de komst van Castaignos ingespeeld op het vertrek van Luuk de Jong naar Borussia Mönchengladbach. Twee weken geleden werd ook al de ervaren Rus Dmitry Bulykin aangetrokken voor de spitspositie.

Castaignos kwam afgelopen seizoen bij Inter slechts zelden in actie. Het jaar daarvoor kende hij met vijftien doelpunten in 34 duels zijn doorbraak bij Feyenoord. De jeugdinternational is tevreden met zijn rentree in de Eredivisie. "Ik heb een blij gevoel dat ik voor FC Twente ga spelen. Het is een grote club geworden."

De spits ziet zijn avontuur bij Inter niet als een mislukking, hoewel niet op veel speeltijd kon rekenen. "Milaan was een bijzondere ervaring." Toch is hij gebrand op revanche. "Ik wil hier weer laten zien wie Luc Castaignos is."

Het Europa Leagueduel met het Tsjechische Mlada Boleslav komt nog te vroeg, denkt Castaignos. "Ik kom net terug van een hamstringblessure. Of ik er donderdag al bij kan zijn weet ik niet."