Lijfarts wil aanvullend onderzoek dood Jackson

Redactie

Conrad Murray probeert nog steeds te bewijzen dat Michael Jackson zichzelf heeft omgebracht. De veroordeelde lijfarts van de in 2009 overleden King of Pop wil een medicijnflesje laten onderzoeken, meldt nieuwszender CNN.

Murray heeft altijd beweerd dat niet hij, maar Jackson zelf de fatale dosis propofol toediende. Volgens de lijfarts kan een niet eerder onderzocht flesje, waarin het verdovende middel zat, dat bewijzen. Hamvraag is of ook het verdovende lidocaïne in het flesje zat.

Volgens de openbaar aanklager mixte Murray lidocaïne met propofol, zodat Jackson minder last van het middel zou hebben. "Als het residu echter honderd procent propofol is, weerlegt dat de theorie van de aanklager", stellen Murrays advocaten.

Murray werd in november veroordeeld tot vier jaar cel wegens doodslag. Hij zou Jackson alleen hebben gelaten terwijl hij aan een infuus met propofol lag. Murray ging in hoger beroep. Hij beweert dat Jackson zo bang was dat zijn comebackconcerten zouden worden geschrapt als gevolg van slapeloosheid, dat hij zichzelf propofol toediende.


Lijfarts wil aanvullend onderzoek dood Jackson (Foto: Novum)