Recordweek voor reddingsbrigades

Redactie

Reddingsbrigade Nederland heeft afgelopen week 3298 keer hulp verleend. Nog nooit werd zo'n hoog aantal geregistreerd in een week. Het waren er zelfs meer dan het totaal van 2012, laat een woordvoerder maandag weten.

In 31 gevallen ging het om een levensbedreigende situatie. De reddingsbrigade bood daarnaast hulp aan 62 zwemmers en 39 opvarenden en verleende 2720 keer eerste hulp. De afgelopen week werden 477 kinderen opgespoord en met hun ouders herenigd. In het hele jaar waren dat er tot nu toe 733, terwijl het jaarlijkse gemiddelde 698 bedraagt.

"We raden ouders daarom aan kinderen permanent goed in de gaten te houden en een 06-polsbandje om te doen", aldus de zegsvrouw. De polsbandjes zijn gratis verkrijgbaar bij reddingsbrigadeposten.

In Wijk aan Zee bevrijdde de reddingsbrigade een zwemmer uit een visnet en in IJmuiden, Castricum, Den Helder, Schoorl, Den Haag en Uden werden mensen uit het water gehaald die niet fit genoeg waren om te zwemmen of in een gevaarlijke stroming terecht waren gekomen. In Rockanje raakte een vrouw ernstig gewond bij een val van een jetski.

Vorige week maandag en dinsdag werden verder veel kwallensteken geregistreerd en in 's Gravenzande nam de reddingsbrigade contact op met een imker om een bijenzwerm te verjagen.